Edwin de boze oom.

Hoi Mark,

Ik ben Edwin. De oom van twee fantastische neefjes en een superlief nichtje. Volgend jaar zou ik ze graag een mooiere, blijere en groenere wereld voor kerst geven. Ik denk dat we daarom minder met de EU zouden moeten samenwerken. Maar volgens de website van de VVD ben ik dan een boze oom.

Ik? Een boze oom? Nee joh. Gekkerd. Ik ben een blije oom. Ik sta elke week voor tientallen/honderden/duizenden kinderen te springen als kinderdj. Ik reis het hele land door van feest naar feest om zoveel mogelijk kinderen blij te maken. Ik werk voor goede doelen (Kika, Stichting Opkikker) omdat ik denk dat ik de wereld daar een klein beetje blijer mee maak. En omdat ik de wereld nog blijer wil maken, noem jij mij een boze oom. Dat is wel een beetje raar, vind je niet?

Zo liep ik vorige week over straat door Leiden. Het was donker en er kwamen een paar jongens (10 – 15 jaar) langs gefietst. Ze waren vuurwerk aan het afsteken. Dat vond ik raar. Vervolgens komt er een meisje aangefietst en ze krijgt pardoes een stuk vuurwerk voor haar voorband.

Er gebeurde gelukkig niets. Maar ik kon ook niets. Tot 2012 was het afsteken van vuurwerk namelijk alleen toegestaan op oudejaarsdag. Maar in 2012 vond de Europese Unie het nodig om vuurwerk afsteken het hele jaar door legaal te maken. Beste Mark, op welke manier maakt dat onze samenleving blijer? Groener? Veiliger? Niet.

Het zorgt er alleen voor dat we minder handvaten hebben en meer handgranaten. Hoe kan een politieagent constateren of het vuurwerk van klasse 1 is? Vuurwerk zou, op oud&nieuw na, gewoon überhaupt illegaal moeten zijn.

En zo importeren we wel meer ellende uit de Europese Unie. Bijvoorbeeld een handelsverdrag met de Oekraïene waardoor we allerlei dieronvriendelijk voedsel kunnen gaan importeren. Ik hoorde dat de ING alvast heeft geïnvesteerd in een plofkippenfabriek. Er wordt geld geroken aan alle kanten. En we moeten akkoord gaan anders denkt Rusland dat Europa niks kan.

Maar gelukkig was jij daar. De reddende niet-boze-oom met een bijsluiter. Waarin staat dat er geen cent naar Oekraïene zal gaan. Een dag later lees ik iets over 100 miljoen naar Oekraïene. Maar dat is buiten dit verdrag om. Fijn hoor die bijsluiter. Goed geregeld lieve Mark. Ook fijn dat de corrupte / illegale regering van Oekraine niet mee hoeft te tekenen. Dan weten we in ieder geval zeker dat ze jouw inlegvelletje niet naast zich neer gaan leggen: ze zullen gewoon altijd doen alsof het niet bestaat.

Maar is het hele idee voor dit verdrag met het corrupte Oekraïene misschien geboren uit een stukje corruptie? We kunnen moeilijk onder stoelen of banken steken dat Guy Verhofstadt, een man die toch wel wat te zeggen heeft in het hele EU project, €190.000,- per jaar krijgt voor het boren naar schaliegas in het Oostblok. En is dat dezelfde man die jij graag ziet als voorzitter van het Europees Parlement?

Wil je meer of minder boze ooms Mark? Als je antwoord ‘minder’ is, wat ik hoop, ben je dan ook van mening dat leiders van de Europese Unie geen belangenverstrengelingen zouden moeten hebben? Dat regels moeten bijdragen aan een betere, blijere en duurzamere samenleving? Beloof je dan iemand anders dan Guy Verhofstadt te steunen?

Gelukkig hoef jij niet boos te zijn. Of boos te worden. In Maart verliest de VVD waarschijnlijk behoorlijk wat zetels, zal je geen Minister President worden en treed jij af als partijleider. Je krijgt een mooie baan in de Europese Unie omdat je het project groter hebt gemaakt. En iedereen die het project Europese Unie groter maakt krijgt vervolgens een mooi baantje. Zo gaat dat nou eenmaal. Lekker schoppenkerst tegen de Europese Unie in verkiezingstijd is niet erg. Zolang je maar niet anti-EU bent als je geld over moet maken of voorzitter bent.

Maar beste Mark, noem mij vooral een boze oom. Duizenden kinderen weten dat ik dat niet ben.

Het ga je goed na de verkiezingen in maart,

Edwin Rasser.

Een blijere wereld: Privacy

Ik heet Edwin. Maar ik noem mijzelf Blijwin. Ik leef namelijk voor een Blijere wereld. Zo ben ik vorige maand (oktober) vegetarisch geworden omdat een mens geen vlees hoeft te eten, de wereld te klein is om voldoende vlees te kunnen produceren en dieren niet op een normale manier behandeld worden.

Maar een blijere wereld wordt op meer fronten bedreigd. Wist je dat als je een webwinkel als Coolblue bezoekt dat er 10 bedrijven met je bezoekje meekijken? Alsof je door tien cameraploegen wordt achtervolgd tijdens het winkelen. En ze bekijken alles wat je doet. Wat je aanraakt. Hoe lang je ergens naar kijkt.

Ik gebruik daarom al een hele tijd Ghostery zodra ik ergens het internet op ga. Op deze manier blokkeer je ‘meekijkers’ en waarborg je je privacy. Dan word je ook niet achtervolgd met reclame voor dingen die je even bekeken hebt.
Deze maand neem ik echter nog meer maatregelen.

Gestopt met Whatsapp
Uit privacy overwegingen ben ik gestopt met Whatsapp. Mijn privécommunicatie wil ik niet langer in handen hebben van een bedrijf als Facebook dat geen waarde hecht aan de privacy van haar gebruikers.

In 2014 nam Facebook Whatsapp over voor ruim 20 miljard dollar, nu, twee jaar geleden zijn de privacyvoorwaarden van Whatsapp gewijzigd zodat Facebook eindelijk wat dollars terug kan verdienen.

In mijn ogen moet je een communicatie dienst nooit betalen met je privacy. Sinds afgelopen maandag ben ik daarom bereikbaar via Signal en SMS. Het niet meer deel kunnen nemen aan Groeps apps neem ik op dit moment voor lief. Ik hoop uiteraard wel dat meer mensen Signal installeren zodat de groeps chats daar verder kunnen gaan.

Geen eigenaar van je data
Op het moment dat ik mijn Whatsapp account verwijderde bleek dat er geen mogelijkheid is om in één keer al je gesprekken over te zetten naar een andere applicatie. Sterker nog, Whatsapp verwijdert direct ook je back-up uit iCloud. Een applicatie die wereldwijd zo veel wordt gebruikt maar geen export mogelijkheid inbouwt is in mijn ogen extreem nalatig.

Waarom Signal
Signal wordt gezien als één van de meest veilige communicatie apps ter wereld. Berichten worden beveiligd verzonden, de bron is open en er is een API beschikbaar. Dat betekent dat theoretisch iedereen zijn eigen applicatie zou kunnen ontwikkelen waardoor je niet afhankelijk bent van de grillen van een commercieel bedrijf.

Ook gestopt met Facebook
facebook-privacyOmdat een aantal mensen dachten dat het grappig was om berichten te gaan sturen via Facebook Messenger in plaats van Whatsapp heb ik gisteren mijn Facebook account opgeheven. Chatten via Facebook is namelijk niet eens beveiligd, Facebook kan de gesprekken meelezen en aan de hand van deze privégesprekken een beter profiel van je schetsen voor marketeers.

Blijwin blijft op Facebook
Blijwin blijft voorlopig wel op Facebook. Klanten blijven liever op de hoogte van Blijwin via Facebook dan bijvoorbeeld een nieuwsbrief. Het account van Blijwin wordt onderhouden met een nieuw vriendloos account wat slechts mijn naam draagt.
Klanten kunnen niet langer contact opnemen via Facebook Messenger. Zij krijgen direct een bericht terug met de vraag om het bericht te sturen via e-mail of hun telefoonnummer achter te laten.

Blijwin stopt met Google Analytics
Momenteel ontwikkelt Blijwin ca. 70 nieuwe websites. Ook de hoofdwebsite van Blijwin gaat komende maand op de schop.
Hiertoe heb ik een nieuw framework ontwikkeld wat onder andere al wordt gebruikt op Kinderdisco Leiden. Op deze website wordt geen Google Analytics meer gebruikt. Op deze manier kan ik de privacy van de bezoeker waarborgen en deel ik geen gegevens over mijn bezoekersaantallen met Google.
Voor 1 januari 2017 zijn alle websites van Blijwin gebouwd volgens deze nieuwe, privacy vriendelijke, standaard. Inclusief het blog dat je nu aan het lezen bent.

Wil je meer lezen over hoe je zelf veiliger over het internet kunt gaan? Volg de Toolbox van Bits of Freedom.

Sorry voor het eventuele ongemak. Uiteraard spreek ik je graag op Signal, via SMS of Telefoon.
Signal voor Android
Signal voor iOs

Biefstukpan

fullsizerenderTwee jaar geleden kocht ik een biefstukpan. Een pan om biefstuk in te bakken. Medium of Rare. En als die pan voor iets anders werd gebruikt dan kreeg’ie er een klap mee voor z’n kop.

Exact een jaar geleden leerde ik Marin kennen. Nee, dat is niet waar. Exact een jaar geleden hadden we onze eerste date en kwam ik er achter dat ze vegetariër is. Op slag werd ik parttime vegetariër: als we samen kookten at ik vegetarisch. Wat ik daarna vaak compenseerde met wat extra BigMac’s.

Afgelopen week vertelde Marin dat ze veganistisch is/wordt. Licht in shock had ik een miljoen vragen. Nouja, geen miljoen. Twee eigenlijk: Wat kan je dan nog wel eten? Waar kunnen we dan nog samen eten? Maar zoals altijd respecteerde ik haar besluit. We spraken af dat we samen wat documentaires zouden kijken zodat ik het misschien beter zou begrijpen.

Die documentaires heb ik nu gezien en daardoor heb ik besloten dat ik geen vlees meer eet. Ik wil de wereld minstens zo blij/mooi achterlaten als dat ik hem gevonden heb. En dat doe je niet door vlees te eten.

Wat moet ik nu met de biefstukpan?

p.s. Kijktip; hij staat op Netflix

Gifproducent

Yuri van Gelder is weggestuurd omdat hij heeft gefeest en dat draagt niet bij aan een ‘Optimaal prestatieklimaat’ . Mijn vraag van vandaag: is dat contract wederzijds? Met andere woorden: Dient het NOC*NSF ook voor een optimaal prestatieklimaat te zorgen voor de sporters?

135559289_14701809288821n

In dat geval zou het NOC*NSF wat mij betreft ook niet bepaald bijdragen aan een optimaal prestatieklimaat. De Olympische Spelen worden gesponsord door één van de grootste gif producenten ter wereld en eist dood leuk dat sporters in beeld worden gebracht met hun flesjes gif.

En dan is er ook nog een mond vol over ‘voorbeeldrol’. Het enige voorbeeld wat ik heb gezien is dat je als sporter prima een flesje Cola weg kan tikken. Net als de sporters die veertig jaar geleden nog doodleuk Nicotine aan de man probeerden te brengen.

Op welke manier is Coca Cola goed voor iemand met een voorbeeldrol en die optimaal moet presteren?

Dan heb ik liever Yuri. Hij geeft het goede voorbeeld. Hoogtepunten in je leven moet je vieren. Laat blije mensen blij zijn. En blij doen. Een beter voorbeeld van mensen in een voorbeeldrol kan ik me niet wensen.
135559289_14701809287761n135552507_14699315710561n7685970-3x2-940x627

CoasterChallenge: 7e Vlog

Afgelopen vrijdag zijn Dennis en ik met een team op stap gegaan om zoveel mogelijk meter uniek achtbaan spoor op één dag te doen.

Dennis zijn team reed de volgende route:

  • Bobbejaanland
  • Billybird Hemelrijk
  • Koningin Julianatoren
  • Avonturenpark Hellendoorn

Mijn team reed de volgende route:

  • Familiepretpark De Waarbeek
  • Avonturenpark Hellendoorn
  • Koningin Julianatoren
  • Bobbejaanland

Uiteraard maakten we hier een vlog van, check ‘m op Youtube!

Tim Bleghman.

Tweet van Tim Hofman (@DeBroerVanRoos)
Tweet van Tim Hofman (@DeBroerVanRoos)

Tim Hofman, bij Spuiten en Slikken leert hij aan de kijkende jeugd dat Spuiten en Slikken super cool is. Maar vandaag leert hij ons iets nieuws: als je als 12 jarige prinses van klassieke muziek houdt dan ben je een bitch. Volgens Tim Hofman is het beter als een meisje van 12 aan Justin Bieber gaat voelen. Aldus hijzelf.

Goedkoop scoren over de rug van een kind. Niet meer, niet minder. Het is totaal kansloos om een meisje van 12 dat zich niet kan verweren een bitch te noemen. Dat gezegd hebbende vind ik iets anders nog veel erger;

Tim Hofman is van mening dat een meisje van 12 niet van klassieke muziek mag houden. Waar bemoei je je mee Tim? Op je BNN profiel lees ik dat je later Benjamin Burton wil worden. Ik hoop het van harte. Met zo’n vreemde kijk op de wereld zou het niet onverstandig zijn dat je gauw weer een stuk jonger wordt en daarmee onvruchtbaar.

Ik zie de 12e verjaardag van je kind al voor me; een stel hoeren en het eerste lijntje coke. Je kind moet namelijk super cool opgevoed worden en mag absoluut niets te maken hebben met creatieve kunsten van honderden jaren oud.

Het is niet aan jou om te beslissen wat iemand voor zijn/haar verjaardag wenst. En een kind afzeiken op Twitter… Serieus?

Edwin Rasser is kinderdj/kinderentertainer en verzorgt ieder jaar entertainment voor duizenden kinderen.

 

Blijbeeldfunctie

In de maand juni was het nodig om flink tekeer te gaan over het nummer Drank & Drugs. Nog steeds wil ik dit nummer graag nomineren voor het meest Blijheidsbestrijdende nummer ooit gemaakt. Ik kom net terug van zeven weken animatiewerk in Frankrijk en tot mijn grote schrik hoor ik dat Lil’ Kleine nog steeds een idioot groot podium bij kinderen krijgt voor zijn onsympathieke en anti-pedagogische nummer.

En dat podium gebruikt hij nu om kinderen op te hitsen tegen de politie. Sorry. Ik kan er niet meer bij met mijn verstand. Na het uitbrengen van Drank & Drugs was zijn verdediging dat hij ‘nooit zou willen dat kinderen aan de drugs gaan’ en dat hij het nummer niet geschreven zou hebben voor kinderen. Dat klinkt plausibel. Maar op het moment dát je populair wordt bij kinderen moet je je direct realiseren dat je een voorbeeldfunctie hebt.

Ik doe bij deze een oproep aan alle evenement organisatoren die evenementen organiseren voor kinderen (humanen onder de 18 jaar) om deze puber niet meer uit te nodigen. De jeugd heeft de toekomst, laten we de jeugd niet verpesten door een ‘artiest’ uit te nodigen die duidelijk niet om kan gaan met zijn voorbeeldfunctie.

Waar komt die Politie haat überhaupt vandaan? Ik ben ook wel eens een verkeersovertreding begaan en heb daarvoor moeten boeten. Maar op dat moment sta ik de politie uiterst vriendelijk en blij te woord. Ik weet namelijk donders goed dat regels ook voor mij gelden, ook ik heb baat bij een veilige situatie op straat. Afgelopen december stond ik de politie zelfs zo vriendelijk en enthousiast te woord dat ik een blaastest moest afleggen.

Door je op een blije manier in te spannen voor de samenleving geef je het blije voorbeeld. Blijbeeld. Ik heb geen behoefte aan een samenleving die willekeurig zijn middelvinger op gaat steken naar de Politie. De Politie is er voor onze orde en veiligheid. Kritiek mag, maar een oproep voor politiehaat past niet in onze rechtstaat.

Edwin Rasser is kinderdj/kinderentertainer en verzorgt ieder jaar entertainment voor duizenden kinderen.

Een blijere wereld

Mijn naam is Edwin. En ik ben Kinderdj. Voor ik begin wil ik even wat rechtzetten: Ik ben geen lid van de SGP. Ik ben geen opa. Ik ben niet haatdragend. Ik heb er flink van langs gekregen op Twitter omdat ik mij negatief heb uitgelaten over het nummer “Drank en Drugs”. Niet altijd even inhoudelijk. En als je de SGP retweet transformeer je spontaan in iemand die lid is van de SGP.

Ik ben eigenlijk een heel blij persoon. Iedere ochtend sta ik op met de missie om zoveel mogelijk mensen te laten lachen. Een glimlach, een schaterlach… En zelf lach ik het hardste. Omdat het kan. En omdat je van lachen gelukkig wordt (of in mijn geval: blijft).

Ik weet ook zeker dat je kunt chillen zonder drank en drugs. Ik heb als BOB vaak genoeg een leuke avond gehad zonder alcohol. Drugs heb ik überhaupt nog nooit gebruikt. Ik baal ervan, zoals ik in mijn vorige blog al schreef, dat artiesten het nodig vinden om te verkondigen dat je alleen kunt chillen mét drank en drugs. Ik baal ervan dat ze een kwetsbare doelgroep (tieners) expliciet benoemen in hun tekst waardoor ze zich zeker nog meer aangesproken voelen.

Dit nummer, en met name de effecten ervan, staan een blijere wereld in de weg. Mijn favoriete radio zender pretendeert “Good for you” te zijn. Ik was er altijd van overtuigd dat dit ook zo is. Q-Music is in staat om mijn glimlach groter te maken dan mijn oren toestaan. Echter een radio station die het nummer “Drank & Drugs” draait verkondigt dat alle tieners ja tegen MDMA zeggen. En daar is niks ‘goods’ aan.

Ik streef een blijere wereld na . Zoals ik al zei is drank of drugs niet nodig voor een leuke avond. Voor een blijere wereld ook niet. Sterker nog: het staat een blijere wereld in de weg. Daarom drink ik vanaf nu geen druppel meer. En start ik niet met drugs, nooit.

update 11:57: reactie Q-music
reactie q music


Edwin Rasser is eigenaar van Edwin entertainment, met zijn kinderdisco’s treedt hij jaarlijks op voor tienduizenden kinderen.

Maak ’t mooier. Niet verderfelijk.

Ik word gek. Mijn naam is Edwin en ik ben Kinderdj. Ik probeer kinderen van de basisschool de avonden van hun leven te bezorgen door de allerleukste disco’s voor ze neer te zetten. En dat is tegenwoordig niet, zoals velen denken, het draaien van K3, Disneyliedjes en Tsjoe Tsjoe Wa. Dat betekent dat je hippe Top40 draait. Niets mis mee zou je denken. Tot je beseft dat vreselijke nummers (ik noem het bewust geen muziek) als “Ik wil met je sexen” en “Drank en drugs” hoog scoren in de hitparades.

Ludieke apres ski muziek als “Seks met die kale” bestaat al jaren en moeten kunnen. De overduidelijke knipoog en verder weinig aanstootgevende teksten zijn voor mij geen enkel probleem. Maar toen afgelopen weekend het nummer “Drank en Drugs” voor het eerst op een disco feestje werd aangevraagd door een 12-jarige werd ik gek. Niet van buiten, van binnen.

Ik kan het een 12-jarige niet kwalijk nemen dat ze een populair nummer aanvraagt. Ik vind wel dat je het een platenlabel kwalijk kan nemen dat een nummer met teksten als “alle tieners zeggen ja tegen MDMA” überhaupt uit durft te brengen. Je kan het Youtube kwalijk nemen dat dit soort rommel niet direct verwijderd wordt. Je zou het mij kwalijk kunnen nemen als ik dit nummer zou draaien zonder dit soort zinsnedes weg te bliepen. Want dat doe ik. De populariteit van dit soort teksten is een gevaar voor de ontwikkeling van het kind en daarmee voor de toekomst van onze samenleving.

Ik ben absoluut niet voor een verbod. Je ziet in landen als de Verenigde Staten waar het wel verboden is dat het probleem nog veel groter is (vertaal de tekst van een willekeurig liedje uit dit land en je weet waarom). Ik doe aanspraak op een stuk fatsoen. Het fatsoen van Radio stations die deze rommel draaien, Het fatsoen van “artiesten” die dit soort zooi schrijven (waarschijnlijk onder invloed van MDMA) en het fatsoen van contentplatformen als Youtube die deze zooi niet weren. En wat mij betreft is een leeftijdsgrens niet eens voldoende. Niemand, ook volwassenen niet, krijgt een blijere blik op de wereld van dit soort gedrochten.

Het is makkelijk om goedkoop te scoren met rommel. Echter maak je de wereld een stuk mooier en blijer als je kan scoren zonder kinderen te verpesten.


Edwin Rasser is eigenaar van Edwin entertainment, met zijn kinderdisco’s treedt hij jaarlijks op voor tienduizenden kinderen.

Muzikale Misser

ollymmLekker cliché maar van muziek krijg ik energie. Zo zat ik dinsdagavond in de auto te luisteren naar Joep & Eva op Q-Music. Er kwam een leuk duetje langs en ik kreeg een glimlach van oor tot oor. Het was aangevraagd door een vrolijke fan met een giechelend stemmetje. Ik zelf was half in gedachten en miste natuurlijk net het moment waarop de titel en artiest genoemd worden. Normaal pak ik dan mijn telefoon om te shazammen maar die was leeg en krijgt kennelijk geen energie van muziek, louter van USB.

Nu net op mijn werkplek komt het liedje langs. Ik reageer superblij “dat deuntje zit al twee dagen in mijn hoofd!” Ik ren nog net geen rondje. Een collega die zelf alleen heavy metal luistert merkt op: “Hey, dat is Olly Murs.” Mijn blijdschap wordt groter maar er ontstaat een lichte verbazing. Blijkt’ie’t gewoon Geshazamd te hebben.