Biefstukpan

fullsizerenderTwee jaar geleden kocht ik een biefstukpan. Een pan om biefstuk in te bakken. Medium of Rare. En als die pan voor iets anders werd gebruikt dan kreeg’ie er een klap mee voor z’n kop.

Exact een jaar geleden leerde ik Marin kennen. Nee, dat is niet waar. Exact een jaar geleden hadden we onze eerste date en kwam ik er achter dat ze vegetariër is. Op slag werd ik parttime vegetariër: als we samen kookten at ik vegetarisch. Wat ik daarna vaak compenseerde met wat extra BigMac’s.

Afgelopen week vertelde Marin dat ze veganistisch is/wordt. Licht in shock had ik een miljoen vragen. Nouja, geen miljoen. Twee eigenlijk: Wat kan je dan nog wel eten? Waar kunnen we dan nog samen eten? Maar zoals altijd respecteerde ik haar besluit. We spraken af dat we samen wat documentaires zouden kijken zodat ik het misschien beter zou begrijpen.

Die documentaires heb ik nu gezien en daardoor heb ik besloten dat ik geen vlees meer eet. Ik wil de wereld minstens zo blij/mooi achterlaten als dat ik hem gevonden heb. En dat doe je niet door vlees te eten.

Wat moet ik nu met de biefstukpan?

p.s. Kijktip; hij staat op Netflix

Gifproducent

Yuri van Gelder is weggestuurd omdat hij heeft gefeest en dat draagt niet bij aan een ‘Optimaal prestatieklimaat’ . Mijn vraag van vandaag: is dat contract wederzijds? Met andere woorden: Dient het NOC*NSF ook voor een optimaal prestatieklimaat te zorgen voor de sporters?

135559289_14701809288821n

In dat geval zou het NOC*NSF wat mij betreft ook niet bepaald bijdragen aan een optimaal prestatieklimaat. De Olympische Spelen worden gesponsord door één van de grootste gif producenten ter wereld en eist dood leuk dat sporters in beeld worden gebracht met hun flesjes gif.

En dan is er ook nog een mond vol over ‘voorbeeldrol’. Het enige voorbeeld wat ik heb gezien is dat je als sporter prima een flesje Cola weg kan tikken. Net als de sporters die veertig jaar geleden nog doodleuk Nicotine aan de man probeerden te brengen.

Op welke manier is Coca Cola goed voor iemand met een voorbeeldrol en die optimaal moet presteren?

Dan heb ik liever Yuri. Hij geeft het goede voorbeeld. Hoogtepunten in je leven moet je vieren. Laat blije mensen blij zijn. En blij doen. Een beter voorbeeld van mensen in een voorbeeldrol kan ik me niet wensen.
135559289_14701809287761n135552507_14699315710561n7685970-3x2-940x627

CoasterChallenge: 7e Vlog

Afgelopen vrijdag zijn Dennis en ik met een team op stap gegaan om zoveel mogelijk meter uniek achtbaan spoor op één dag te doen.

Dennis zijn team reed de volgende route:

  • Bobbejaanland
  • Billybird Hemelrijk
  • Koningin Julianatoren
  • Avonturenpark Hellendoorn

Mijn team reed de volgende route:

  • Familiepretpark De Waarbeek
  • Avonturenpark Hellendoorn
  • Koningin Julianatoren
  • Bobbejaanland

Uiteraard maakten we hier een vlog van, check ‘m op Youtube!

Tim Bleghman.

Tweet van Tim Hofman (@DeBroerVanRoos)
Tweet van Tim Hofman (@DeBroerVanRoos)

Tim Hofman, bij Spuiten en Slikken leert hij aan de kijkende jeugd dat Spuiten en Slikken super cool is. Maar vandaag leert hij ons iets nieuws: als je als 12 jarige prinses van klassieke muziek houdt dan ben je een bitch. Volgens Tim Hofman is het beter als een meisje van 12 aan Justin Bieber gaat voelen. Aldus hijzelf.

Goedkoop scoren over de rug van een kind. Niet meer, niet minder. Het is totaal kansloos om een meisje van 12 dat zich niet kan verweren een bitch te noemen. Dat gezegd hebbende vind ik iets anders nog veel erger;

Tim Hofman is van mening dat een meisje van 12 niet van klassieke muziek mag houden. Waar bemoei je je mee Tim? Op je BNN profiel lees ik dat je later Benjamin Burton wil worden. Ik hoop het van harte. Met zo’n vreemde kijk op de wereld zou het niet onverstandig zijn dat je gauw weer een stuk jonger wordt en daarmee onvruchtbaar.

Ik zie de 12e verjaardag van je kind al voor me; een stel hoeren en het eerste lijntje coke. Je kind moet namelijk super cool opgevoed worden en mag absoluut niets te maken hebben met creatieve kunsten van honderden jaren oud.

Het is niet aan jou om te beslissen wat iemand voor zijn/haar verjaardag wenst. En een kind afzeiken op Twitter… Serieus?

Edwin Rasser is kinderdj/kinderentertainer en verzorgt ieder jaar entertainment voor duizenden kinderen.

 

Blijbeeldfunctie

In de maand juni was het nodig om flink tekeer te gaan over het nummer Drank & Drugs. Nog steeds wil ik dit nummer graag nomineren voor het meest Blijheidsbestrijdende nummer ooit gemaakt. Ik kom net terug van zeven weken animatiewerk in Frankrijk en tot mijn grote schrik hoor ik dat Lil’ Kleine nog steeds een idioot groot podium bij kinderen krijgt voor zijn onsympathieke en anti-pedagogische nummer.

En dat podium gebruikt hij nu om kinderen op te hitsen tegen de politie. Sorry. Ik kan er niet meer bij met mijn verstand. Na het uitbrengen van Drank & Drugs was zijn verdediging dat hij ‘nooit zou willen dat kinderen aan de drugs gaan’ en dat hij het nummer niet geschreven zou hebben voor kinderen. Dat klinkt plausibel. Maar op het moment dát je populair wordt bij kinderen moet je je direct realiseren dat je een voorbeeldfunctie hebt.

Ik doe bij deze een oproep aan alle evenement organisatoren die evenementen organiseren voor kinderen (humanen onder de 18 jaar) om deze puber niet meer uit te nodigen. De jeugd heeft de toekomst, laten we de jeugd niet verpesten door een ‘artiest’ uit te nodigen die duidelijk niet om kan gaan met zijn voorbeeldfunctie.

Waar komt die Politie haat überhaupt vandaan? Ik ben ook wel eens een verkeersovertreding begaan en heb daarvoor moeten boeten. Maar op dat moment sta ik de politie uiterst vriendelijk en blij te woord. Ik weet namelijk donders goed dat regels ook voor mij gelden, ook ik heb baat bij een veilige situatie op straat. Afgelopen december stond ik de politie zelfs zo vriendelijk en enthousiast te woord dat ik een blaastest moest afleggen.

Door je op een blije manier in te spannen voor de samenleving geef je het blije voorbeeld. Blijbeeld. Ik heb geen behoefte aan een samenleving die willekeurig zijn middelvinger op gaat steken naar de Politie. De Politie is er voor onze orde en veiligheid. Kritiek mag, maar een oproep voor politiehaat past niet in onze rechtstaat.

Edwin Rasser is kinderdj/kinderentertainer en verzorgt ieder jaar entertainment voor duizenden kinderen.

Een blijere wereld

Mijn naam is Edwin. En ik ben Kinderdj. Voor ik begin wil ik even wat rechtzetten: Ik ben geen lid van de SGP. Ik ben geen opa. Ik ben niet haatdragend. Ik heb er flink van langs gekregen op Twitter omdat ik mij negatief heb uitgelaten over het nummer “Drank en Drugs”. Niet altijd even inhoudelijk. En als je de SGP retweet transformeer je spontaan in iemand die lid is van de SGP.

Ik ben eigenlijk een heel blij persoon. Iedere ochtend sta ik op met de missie om zoveel mogelijk mensen te laten lachen. Een glimlach, een schaterlach… En zelf lach ik het hardste. Omdat het kan. En omdat je van lachen gelukkig wordt (of in mijn geval: blijft).

Ik weet ook zeker dat je kunt chillen zonder drank en drugs. Ik heb als BOB vaak genoeg een leuke avond gehad zonder alcohol. Drugs heb ik überhaupt nog nooit gebruikt. Ik baal ervan, zoals ik in mijn vorige blog al schreef, dat artiesten het nodig vinden om te verkondigen dat je alleen kunt chillen mét drank en drugs. Ik baal ervan dat ze een kwetsbare doelgroep (tieners) expliciet benoemen in hun tekst waardoor ze zich zeker nog meer aangesproken voelen.

Dit nummer, en met name de effecten ervan, staan een blijere wereld in de weg. Mijn favoriete radio zender pretendeert “Good for you” te zijn. Ik was er altijd van overtuigd dat dit ook zo is. Q-Music is in staat om mijn glimlach groter te maken dan mijn oren toestaan. Echter een radio station die het nummer “Drank & Drugs” draait verkondigt dat alle tieners ja tegen MDMA zeggen. En daar is niks ‘goods’ aan.

Ik streef een blijere wereld na . Zoals ik al zei is drank of drugs niet nodig voor een leuke avond. Voor een blijere wereld ook niet. Sterker nog: het staat een blijere wereld in de weg. Daarom drink ik vanaf nu geen druppel meer. En start ik niet met drugs, nooit.

update 11:57: reactie Q-music
reactie q music


Edwin Rasser is eigenaar van Edwin entertainment, met zijn kinderdisco’s treedt hij jaarlijks op voor tienduizenden kinderen.

Maak ’t mooier. Niet verderfelijk.

Ik word gek. Mijn naam is Edwin en ik ben Kinderdj. Ik probeer kinderen van de basisschool de avonden van hun leven te bezorgen door de allerleukste disco’s voor ze neer te zetten. En dat is tegenwoordig niet, zoals velen denken, het draaien van K3, Disneyliedjes en Tsjoe Tsjoe Wa. Dat betekent dat je hippe Top40 draait. Niets mis mee zou je denken. Tot je beseft dat vreselijke nummers (ik noem het bewust geen muziek) als “Ik wil met je sexen” en “Drank en drugs” hoog scoren in de hitparades.

Ludieke apres ski muziek als “Seks met die kale” bestaat al jaren en moeten kunnen. De overduidelijke knipoog en verder weinig aanstootgevende teksten zijn voor mij geen enkel probleem. Maar toen afgelopen weekend het nummer “Drank en Drugs” voor het eerst op een disco feestje werd aangevraagd door een 12-jarige werd ik gek. Niet van buiten, van binnen.

Ik kan het een 12-jarige niet kwalijk nemen dat ze een populair nummer aanvraagt. Ik vind wel dat je het een platenlabel kwalijk kan nemen dat een nummer met teksten als “alle tieners zeggen ja tegen MDMA” überhaupt uit durft te brengen. Je kan het Youtube kwalijk nemen dat dit soort rommel niet direct verwijderd wordt. Je zou het mij kwalijk kunnen nemen als ik dit nummer zou draaien zonder dit soort zinsnedes weg te bliepen. Want dat doe ik. De populariteit van dit soort teksten is een gevaar voor de ontwikkeling van het kind en daarmee voor de toekomst van onze samenleving.

Ik ben absoluut niet voor een verbod. Je ziet in landen als de Verenigde Staten waar het wel verboden is dat het probleem nog veel groter is (vertaal de tekst van een willekeurig liedje uit dit land en je weet waarom). Ik doe aanspraak op een stuk fatsoen. Het fatsoen van Radio stations die deze rommel draaien, Het fatsoen van “artiesten” die dit soort zooi schrijven (waarschijnlijk onder invloed van MDMA) en het fatsoen van contentplatformen als Youtube die deze zooi niet weren. En wat mij betreft is een leeftijdsgrens niet eens voldoende. Niemand, ook volwassenen niet, krijgt een blijere blik op de wereld van dit soort gedrochten.

Het is makkelijk om goedkoop te scoren met rommel. Echter maak je de wereld een stuk mooier en blijer als je kan scoren zonder kinderen te verpesten.


Edwin Rasser is eigenaar van Edwin entertainment, met zijn kinderdisco’s treedt hij jaarlijks op voor tienduizenden kinderen.

Muzikale Misser

ollymmLekker cliché maar van muziek krijg ik energie. Zo zat ik dinsdagavond in de auto te luisteren naar Joep & Eva op Q-Music. Er kwam een leuk duetje langs en ik kreeg een glimlach van oor tot oor. Het was aangevraagd door een vrolijke fan met een giechelend stemmetje. Ik zelf was half in gedachten en miste natuurlijk net het moment waarop de titel en artiest genoemd worden. Normaal pak ik dan mijn telefoon om te shazammen maar die was leeg en krijgt kennelijk geen energie van muziek, louter van USB.

Nu net op mijn werkplek komt het liedje langs. Ik reageer superblij “dat deuntje zit al twee dagen in mijn hoofd!” Ik ren nog net geen rondje. Een collega die zelf alleen heavy metal luistert merkt op: “Hey, dat is Olly Murs.” Mijn blijdschap wordt groter maar er ontstaat een lichte verbazing. Blijkt’ie’t gewoon Geshazamd te hebben.

Blij Bindend Stemadvies

potlood

Vandaag ga ik stemmen. Het stemrecht kenmerkt onze vrijheid. En vrijheid geeft ons blijheid. Ik heb nog niet besloten op wie ga ik stemmen. Ooit was ik lid van D66, tegenwoordig zweef ik tussen de rozen van de Partij van de Arbeid en de meeuw van de PVV. Langs de kerkklokken van het CDA. Aan een ballon van D66. Hoe hoog ik zweef en met wie zeg ik lekker niet.

Ik heb het afgelopen jaar trouwens ook gekozen. Ik heb gekozen voor de blijheid. Lachende mensen inspireren mij, energieke mensen motiveren mij, gekke mensen verblijden mij. Ik probeer lachend, energiek en een beetje gek door het leven te zweven. Het valt me trouwens op dat politici ook steeds gekker doen. Zo stond Alexander Pechtold de Macarena te dansen. Of dat nou echt uit pure blijheid was? Nah. pechtoldmacarenaDeed hij het spontaan? Waarschijnlijk niet. Deed hij het voor persoonlijk gewin? Wat maakt het uit! Een beetje blijheid tussen zware onderwerpen als IS is hard nodig.

Het is trouwens wel interessant (en jammer) dat er zulke zware onderwerpen aan bod komen tijdens verkiezingen voor de Provinciale Staten en Waterschappen. Dit zijn bij uitstek blije verkiezingen. Deze verkiezingen gaan over fietspaden voor vrolijk gepensioneerde opaatjes, gestrooide snelwegen tijdens romantische winterdagen en schattige eendjes in landelijke beekjes.

Jammer dat onblije personen dan toch weer sturen op onblije onderwerpen. Daarom zeg ik: Stem deze dag met een lach. Zet een rood lachebekje in het hokje van iemand die blij campagne voert.

De geboorte van mijn blijheid

hangmat-voor-een-tientje-2Sinds kort werk ik voor Gemeente Den Haag. Een nieuwe uitdaging waar ik met veel plezier naar toe ga. Ik stap lachend in de trein, klets met iedereen die langer dan twee seconden oogcontact maakt en doe een dansje als ik uitstap. Niet om anderen blij te maken, maar omdat ik blij word van mijn eigen blijheid. Blijheid werkt aanstekelijk. Ook die van jezelf kennelijk.

Terwijl ik vrolijk om mij heen kijk, verbaas ik me over de grote hoeveelheid norse gezichten. Iedere ochtend chagrijnig voor je uit staren. Onderweg naar een plek waar je eigenlijk niet wil zijn om iets te doen wat je eigenlijk niet wilt. Om dat vol te houden moet je wel heel erg vastklampen aan de financiële hangmat waar je in ligt. Je beseft alleen nog niet dat die hangmat niet in het Paradijs hangt, maar op een industrieterrein, tussen de grijze rookwolken van stress, irritaties en onwil. Vanuit die hangmat bekeken is de wereld wel heel zuur.

In oktober heb ik mijn hangmat opgeborgen. Ik ben verhuisd naar een onzekerder bestaan. Een krot zou je kunnen zeggen. Maar mijn krot bevindt zich wel op een Paradijselijk eiland. Ik weet niet wat morgen brengt. Behalve mijn lach. Die is er altijd. Maar als je wakker wordt op het Paradijs is dat niet zo gek.